India

De volgende projecten worden door SBB ondersteunt in India:
(klik op de naam van het project voor meer informatie)
 
 
ARMDS
 
Asha Bhavan
 
Good Walk Orthotics Association
 
Innocent Smile
 
Integrated Rural Development Society
 
Kindertehuis Namakkal
 
KPAMRC
 
Stichting Ananda Bhavan
 
Stichting Anbagam
 
Stichting Kerala , hulp van deur tot deur
 
EDUCTR
 
 
India, officieel de Republiek India, ligt in Zuid-Azië. Met 1.147.995.898 (2008) inwoners is het na China, het land met de meeste inwoners ter wereld.
India ligt op het Indisch Subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen.
 

In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Maldiven.
 
De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay.
 
Armoede
India wordt gerekend tot de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. De Indiase overheid zelf schatte dat over de jaren 2004 en 2005 gemiddeld 27,5% onder de armoedegrens leefde, wat neer kwam op ruim driehonderd miljoen mensen. Het verschil tussen de armoede in de landelijke gebieden (28,3%) en de armoede in de stedelijke gebieden (25,7%) is relatief gezien niet zo groot, ook al is het absolute aantal mensen dat in armoede leeft in de landelijke gebieden ruim tweeënhalve keer hoger. Ook is het zo dat het leven in de stedelijke gebieden duurder is, waardoor de armoedegrens daar anderhalf keer hoger is gelegd dan die in de landelijke gebieden.