SOCIRES

Contactpersoon: De heer Broeders

 

De stichting SOCIRES zijn wij bij SBB al vaker tegengekomen. Zij steunen, in samenwerking met bijvoorbeeld SOFT Tulip, vele projecten waarvan SBB er ook al meerdere heeft gefinancierd.

socires logo

Nu komen zij met een nieuw geheel eigen project. Het doel van dit project is het trainen van het volledig ongeschoolde personeel van twee internaten voor meervoudig gehandicapte kinderen en het bestrijden en voorkomen van ernstige ondervoeding bij deze kinderen in Oekraïne; dit om levens te redden en om revalidatie mogelijk te maken. Dit voorstel bouwt voort op een eerdere succesvolle financiering.

De trainingen en de voorbereidingen daarvan worden verzorgd door een zeer ervaren en gemotiveerd team van het Dzherelo revalidatiecentrum in Lviv, onder aanvoering van de senior fysiotherapeute en drijvende kracht Lesya Kalandyak. De voorgaande trainingen zijn een enorm succes gebleken, ondanks de (aanvankelijke) weerstanden op bestuurlijk niveau, enorme afstanden, harde, vaak gruwelijke omstandigheden in de betrokken internaten en de geringe financiële vergoedingen voor de betrokken trainers. De Oekraïense uitvoering ligt formeel in handen van de Oekraïense Associatie voor Fysiotherapie, die voortgekomen is uit de Lviv Associatie voor Fysiotherapie. Deze trainingen zijn volledig erkend door de overheid, wat een bijzonderheid is, daar ze door NGO’s worden gegeven.

SBB gaat ook dit project steun bieden door geld te verschaffen voor de materialen die aangeschaft moeten worden en de kosten voor de trainingen van het ongeschoolde personeel voor een deel te vergoeden.

 

Mocht u ook geïnteresseerd zijn in de andere projecten waar SBB aan heeft bijgedragen, klik op de link hieronder:

Socires in samenwerking met SOFT Tulip