Nieuws

In memoriam: Ernst de Sitter

Op 7 juni jl. bereikte ons het droevige bericht dat Ernst de Sitter is overleden. Ernst was ruim dertig jaar betrokken bij SBB; van 1984 tot 2001 als penningmeester en daarna nog tot en met 2014 als voorzitter.

Toen aan Ernst de vraag werd gesteld of hij zitting wilde nemen in het bestuur van SBB antwoordde hij direct positief omdat het doel van SBB hem aansprak: ‘Een bijdrage leveren aan de verbetering van de leefsituatie van mensen met een verstandelijke beperking in ontwikkelingslanden’. Vanaf dat moment heeft het bestuur dertig jaar van zijn kennis en kunde geprofiteerd. In die jaren zijn talrijke projecten ondersteund.

Twee facetten van zijn voorzitterschap springen er uit en zeggen veel over de mens die Ernst was. Het eerste is dat hij zich altijd sterk heeft gemaakt voor de kleinschalige projecten die bij de grote stichtingen met een professionele staf niet gesponsord werden. Daarbij vond hij het belangrijk dat de betrouwbaarheid van de aanvragen goed werd gecheckt, zodat alle gelden volledig ten goede komen aan het doel. Het tweede facet is dat hij de kennis en vaardigheid van elk bestuurslid afzonderlijk op waarde wist te schatten. Als het om inhoudelijke beoordeling van projecten ging, luisterde hij aandachtig naar de inbreng van medebestuursleden met contacten in ontwikkelingslanden en professionele ervaring in de zorg.

We zullen Ernst missen en hem als bevlogen bestuurslid van de Stichting Bisschop Bekkers in onze herinnering houden.

Wij wensen alle nabestaanden de kracht toe om dit verlies te dragen.

« Terug

» Nieuws archief