Nieuws

Vervolgen op verscheidene bestaande projecten

Stichting Harapan

Recentelijk heeft Stichting Harapan opnieuw de hulp gevraagd van SBB voor het rehabilitatiecentrum Hidup Baru. Omdat er veelal meervoudig beperkte kinderen in het centrum verblijven, wordt er langdurige fysiotherapie aangeboden zodat de kinderen bijvoorbeeld zelfstandig kunnen leren lopen. Aangezien het project zich uitbreidt en steeds meer kinderen geholpen worden, moet de fysiotherapie-afdeling uitgebreid worden, waarvoor ook meer materiaal nodig is. Met plezier zal SBB ook hier financiële hulp voor bieden, zodat het project haar goede resultaten kan blijven voortzetten!

Voor meer informatie over dit project, klik op de link: Stichting Harapan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij Helpen Daar (nieuwe naam: SAVIE)

Wij Helpen Daar heeft een nieuwe naam: SAVIE! Daarbij is voor het zevende jaar op rij bij SBB de aanvraag binnengekomen voor een project in Stamnica-Servië. Gedurende 2 weken in 2019 zullen, net zoals in de zomer van 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 10 studenten gerichte persoonlijke aandacht geven aan kinderen met een verstandelijke beperking in een tehuis in het noorden van Servië. Ook de kinderen en volwassenen die niet kunnen lopen en de bewoners die niet uit bed kunnen komen, zullen hierbij betrokken worden.

Ook bieden de studenten kleine materiële hulp. Zo willen zij kleding en zintuigprikkelende materialen meenemen en tijdens hun bezoek daar het tehuis een flinke opknapbeurt geven. Hiervoor wordt de financiële hulp gevraagd van SBB. Omdat SBB dit een heel nobele en mooie vrijwilligersorganisatie vindt, is zij natuurlijk bereid hierbij een handje te helpen.

Voor meer informatie over dit project, klik op de link: Wij Helpen Daar (nieuwe naam: SAVIE)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SolyLuna - Stichting Oog voor Kinderen

Nu hun vorige project goed loopt wil SolyLuna een nieuw project starten, namelijk een neurologisch ontwikkelingsprogramma. Hierbij wordt middels hulpmiddelen zoals ortheses de meervoudig beperkte kinderen geholpen hun motorische ontwikkeling verder door te zetten, om op deze manier hun zelfredzaamheid verder te vergroten. Ook hiervoor is de financiële steun van SBB nodig, welke met plezier gegeven zal worden, zodat dit prachtige project de integratie van de meervoudig beperkte kinderen in de samenleving met kleine stapjes steeds verder kan bewerkstelligen!

Voor meer informatie over dit project, klik op de link: SolyLuna - Stichting Oog voor Kinderen

« Terug

» Nieuws archief