Nieuws

Update van Noi si Voi in Roemenië

Een project dat Stichting Bisschop Bekkers al jaren steunt. Even een opfrisser van de werkzaamheden van Noi si Voi: Het project Noi si Voi houdt zich bezig met de woonruimte en zorg voor verstandelijk gehandicapten. Zo is er een zorgboerderij/geitenhouderij in Gagesti gebouwd waar verstandelijk gehandicapte kinderen en volwassenen 'werken'. Daarbij is ook een woonhuis gebouwd om hen tevens in zorg en woonruimte te kunnen voorzien. Vervolgens organiseert Noi si Voi voor hen dagactiviteiten en eenvoudige werkzaamheden.

 

Het project heeft ondanks wat tegenslagen ondertussen al een hoop bereikt. Daarom willen wij u een update geven van de recente stand van zaken.

HEDEN: Het kinderboerderijproject loopt goed. Er zijn op dit moment 35 melkgeiten die verzorgd worden door de bewoners van de boerderij en zij brengen ook behoorlijk wat melk op. Zoveel zelfs dat er besloten is kaas van te maken en wekelijks te verkopen in Iasi, om op deze manier wat inkomsten te creëren voor de zorgboerderij. Per week wordt een van de bewoners uitgekozen om mee te gaan. Zo komen ze in de samenleving en ziet de samenleving dat er ook gehandicapte mensen zijn waarmee je gewoon kunt leven. Voor de uitgekozen jongeren geldt dat zij zijn betrokken bij de verkoop van het product, wat op hun boerderij is gemaakt. Ze krijgen individuele aandacht en beleven van alles. Een win-win-situatie dus!

 

Er zijn ook weer nieuwe foto's gemaakt van de zorgboerderij, de bewoners en de melkgeiten. Deze kunt u  uiteraard weer in het fotoboek bekijken! Klik hiervoor op de onderstaande link:

Fotoboek Noi si Voi

 

« Terug

» Nieuws archief