Karnataka Parents' Association (KPAMRC)

Contactpersoon: De heer Broeders

 

Karnataka Parents' Association is een organisatie die is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen de ouders van mensen met een verstandelijke beperking. Zij streven ernaar om een samenleving te creëren die vrij is van vooroordelen jegens mensen met een verstandelijke beperking. Ook proberen zij ervoor te zorgen dat deze mensen een plek vinden binnen de maatschappij.

Zij trachten dit te bereiken door actief ouders in te zetten bij het opzetten van verschillende diensten zoals gezamenlijk onderwijs en groepshuizen. Hiermee willen zij ook deze mensen verzekeren van betrekking in de samenleving.

 

 

De doelstellingen van KPAMRC komen dan ook neer op onderstaande punten:

  • als promotor fungeren bij het verzekeren van de welvaart voor mensen met een verstandelijke beperking
  • actief betrokken zijn bij het ondersteunen van de ouders van verstandelijk beperkte mensen bij het opzetten van diensten voor deze mensen

SBB is nu betrokken bij deze stichting door te voorzien in financiële steun voor de inrichting van een van de woon- en zorggroepen in Bangladore, Zuid-India. Hierbij moet gedacht worden aan bedden, stoelen, tafels maar ook een TV, koelkast en boiler.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de inrichting van de woon- en zorggroepen en de keuken. Er is echter ook het idee ontstaan om een mannen-unit te maken op de tweede verdieping. Ook hiervoor zal SBB een financiële bijdrage leveren zodat uiteindelijk een complete woonruimte zal ontstaan waar de groepen zich goed kunnen ontwikkelen.

 

KPAMRC heeft ook een eigen site waarop u nog veel meer kunt lezen over deze organisatie: www.kpamrc.org

 

Klik hieronder op de link voor het fotoboek:

Fotoboek KPAMRC